Objavljeno: 24.04.2018 u 12:55 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

MAJKA (39) 5 DJECE SMISLILA NAJLAKŠU DIJETU NA SVIJETU: Imala je 100 KG i za 10 mjeseci smršala 40 KG, a samo je OVO radila! HIT ISHRANA!

Suzi Vengel (39), majka petoro djece iz Danske, osmislila je dijetu koja je brzo počela da se širi po internetu i postala je hit.

Suzi se nije borila s viškom kilograma samo nakon porođaja, već cijelog života. U jednom trenutku je njena vaga pokazala 100 kilograma. Odlučila je da pronađe rješenje, pa je sama osmislila jednostavna pravila uz koje je za deset mjeseci smršala oko 40 kilograma

Prema tom planu, za svaki od tri glavna obroka možete da pojedete četiri šake hrane, koja će vas sigurno zasititi ukoliko je pravilno uravnotežena. Kod većine ljudi veličina ruku i dlanova je proporcionalna s njihovom građom i visinom, pa će žene svojim šakama izmjeriti u proseku preporučenih 1.500 kalorija dnevno, dok će muškarci izmjeriti prosječno oko 2.000 kalorija.

Primjenom načela Skandi Sens dijete nedeljno se gubi u prosjeku od 400 do 800 grama.

1. i 2. šaka: Povrće i salata

Potrebu za ugljenim hidratima najbolje je zadovoljiti jedenjem povrća. Ako ga volite, možete da pojedete dvije šake povrća po obroku, ali tijelu je dovoljna i samo jedna.

3. šaka: Proteini

Izvor proteina su meso, živina, riba, školjke, jaja, manje masni sirevi ili mahunarke. Morate da ih uključite u barem dva obroka dnevno, a ukoliko puno vježbate, uvrstite ih u sva tri obroka. Prerađeno meso poput kobasica, salama, šunke i slanine morate da ograničite.

4. šaka: Ugljeni hidrati

Četvrta šaka su ugljeni hidrati u obliku hljeba, tjestenine, pirinča, krompira, žitarica ili voća. Ako izbjegavate hljeb, pirinač ili testeninu, četvrtu šaku možete da zamjenite još jednom šakom povrća ili pola šake proteina.

Masnoće

Jedan obrok trebalo bi da sadrži između jedne i tri supene kašike masnoće, a možete da konzumirate maslinovo ulje, repino, orašaste plodove, sjemenke, majonez, tartar, avokado, pesto, maslac, pavlaku, masnije sirevi ili tamnu čokoladu.

Pića

Potrebno je piti od litra do litra i po vode dnevno. Crnu kafu, čajeve i dijetalna bezalkoholna pića možete da pije po potrebi, ali razumno. Čaša vina ili piva nije isključeno, ali nemojte pretjerivati jer će usporiti proces.

Poslastice

U Skandi Sens dijeti ništa nije zabranjeno, ali postoje neke namirnice čiji unos ipak mora biti ograničen ili zamjenjen drugim obrocima poput slatkiša, kolača, sladoleda, čipsa, tortilja ili slatkih napitaka.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: