Objavljeno: 20.12.2013 u 21:12 | Lifestyle | Komentara:

Kurkuma za izbjeljivanje zubi

Neprestanom konzumacijom čaja, kave, cigareta i prerađene hrane na našim zubima se stvaraju naslage zbog čega zubi poprimaju žutu boju, ali i veliku osjetljivost. Na sreću, postoji jedno prirodno rješenje za to: prah kurkume kojega možete kupiti u svakom trgovačkom centru na polici sa začinima.

bijeli-zubi-kurkuma

Mljeveni prah gomolja ove biljke je, prije svega, poznat u kulinarskim vodama gdje služi kao začin za pripremu mnogih jela. Međutim, njena djelovanja su puno veća zbog svojih antibakterijskih i antiseptičkih svojstava. Ovaj žarko žuti prah ima protuupalno djelovanje, pomaže i djeluje protiv Alzheimera, raka, artritisa, dijabetesa… a njena pozitivna djelovanja su i znanstveno dokazana.

Pomoću praha kurkume može vrlo jednostavno, brzo i jeftino vratiti bijele nijanse svojim zubima te uz to sve smanjiti količinu štetnih bakterija koje stvaraju karijes.

Upute: uzmite pola čajne žličice sušene kurkume (idealno organske) i pomiješajte je sa vrlo malo vode. Kada dobijete pastu, oprezno je nanesite na četkicu za zube i perite zube kao inače.

Tijekom pranja zubi budite oprezni kako pasta ne bi došla u kontakt s vanjskim dijelom kože izvan usta jer ćete se u suprotnom usput obojati u svjetložutu nijansu.

Izvor: prirodni-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: