Objavljeno: 16.01.2018 u 13:24 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Kombinacija ovih dviju namirnica ubija stanice jednog od najčešćih rakova

Znanstvenici vjeruju kako je jogurt s brokulom čudotvoran lijek kojim se treba koristiti kao prevencijom u borbi protiv raka debelog crijeva.

stomak-bol

Do nevjerojatnog otkrića došli su znanstvenici iz Singapura koji tvrde kako jogurt od brokule ubija stanice raka debelog crijeva.

Oni su, naime, napravili testiranje na tumorima miševa koji su konzumirali jogurt s brokulom te su ustanovili kako je ta namirnica ubila čak 75 posto tumora u miševima te više od 95 posto tumora uzgojenih u laboratoriju.

Brokula sadrži kemijski spoj sulforafan koji se koristi u suzbijanju raka, dok jogurt sadrži probiotike – dobre bakterije koje održavaju prirodnu ravnotežu u želucu i crijevima.

Zbog ovog istraživanja znanstvenici vjeruju kako je jogurt s brokulom čudotvoran lijek kojim se treba koristiti kao prevencijom u borbi protiv raka ili prilikom rješavanja tumorskih stanica koje nisu kirurški odstranjene, a inače se ubijaju kemoterapijom.

Znanstvenici su isto istraživanje proveli i na tumorskim stanicama raka dojke i želuca, no jogurt s brokulom nije na njih nikako djelovao, za razliku od djelovanja na stanice raka debelog crijeva.

Majke su u pravu kada vas tjeraju da jedete zeleno povrće – rekao je dr. Chun-Loong Ho, jedan od voditelja istraživanja.

Inače, rak debelog crijeva drugi je najčešći oblik raka kod muškaraca i žena, a postotak pojave ove bolesti svake je godine u porastu.

Izvor: vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: