Objavljeno: 28.07.2017 u 10:50 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Kažite nam vaše godine i doktori će vam otkriti koliko je vaš metabolizam oštećen

Željeli to da priznamo ili ne, naše tijelo prolazi kroz ozbiljne promjene što smo stariji i ne radi više onako kako je radilo prije 10 godina. Svakako da te promjene osjećate i primjećujete ih u svom izgledu i energiji.

Ipak, ne morate da se osjećate loše zbog ovih prirodnih procesa. Saznajte kako vaš metabolizam funkcioniše u određenim godinama i kako da maksimalno uživate u svakom životnom dobu.

20 godina

metabolizam (1)

U 20 godina vaše tijelo je u najboljoj formi. Iako to zavisi od genetike, generalno je metabolizam najbrži u ovim godinama. Možete jesti koliko želite, a da se na vašem tijelu to ne primjeti. Imate dovoljno mišićne mase i teško se umarate. Ipak, kako se bližite 30-oj, brzina metabolizma postepeno opada.

30 godina

metabolizam (2)

Određeni procesi u tijelu polako se usporavaju: varenje, nagon za odlaskom u toalet, mršavljenje. Tijelo je prestalo da se razvija i polako gubite mišićnu masu, zbog čega morate više raditi i vježbati da ostanete u formi.

40 godina

metabolizam (3)

Kada napunite 40, primjetićete da je brzina vašeg metabolizma značajno opala. Manjak estrogena i progesterona direktno utiče na vaš reproduktivni sistem i mjesečni ciklus. Gubi se značajna količina mišićne mase, naročito oko 45. godine.

Nastavak na sljedećoj strani…

Sljedeća stranica

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: