Objavljeno: 18.02.2017 u 12:26 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Jednostavno: Stari recept za najukusnije hurmašice ikad!

Šta mislite da ovaj vikend vi i vaši najdraži uživate u ukusnim hurmašicama? Nije teško, uz ovaj odličan recept!

hurmasice

Potrebno:

- 2 jaja
- 2 šoljice ulja (šoljica od 1 dcl)
- 2 šoljice šećera
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kesica vanili šećera
- manje od 7 šoljica brašna

Za agdu

- 80 dkg šecera
- 5 šoljica vode.
- 1 limun

Priprema:

Jaja, šećer, ulje, prašak za pecivo i vanilin šećer umutiti viljuškom, postepeno dodavati brašno i umjesiti tijesto. Od tijesta oblikovati kuglice malo ih spljoštiti i utisnuti kako bi poprimile “oblik”.

Slagati hurmašice malo odmaknute jednu od druge, jer će narasti prilikom pečenja, u nepodmazanu tepsiju i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni C oko 20 min.

Skuhati šećer i vodu, u koju dodate sok limuna. Kuhati oko desetak min i ohladiti agdu. Pečene hurmašice preliti,te poklopiti većom tepsijom da bolje upiju agdu, stoji u receptu na Facebook stranici “Šta ću kuhati danas?“.

Izvor: radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: