Objavljeno: 14.08.2013 u 16:17 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Jedini recept za čokoladnu tortu koji će vam ikad trebati

Tražite savršen recept za čokoladnu tortu? Donosimo jednostavan, brz i neodoljiv recept koji će zadovoljiti i najistančanija nepca zaljubljenika u čokoladu. U njoj se nalazi samo pet sastojaka i toliko ju je lako napraviti da je to smiješno.

recept-za-cokoladnu-tortu

Kod čokoladnih torta najvažnije je zadovoljiti prvi ključni kriterij, a taj je da ima okus po čokoladi. Drugi je da nije suha, jer tko želi jesti suhu tortu? Zbog toga su najbolje čokoladne torte ujedno i najjednostavnije. Poput ove, objavljene na blogu Orangette. Pravi čokoljupci znaju da se u ovakvim prilično neuglednim tortama koje ne služe za naslikavanje krije pravo bogatstvo okusa.

Potrebni sastojci:

- 200 grama kvalitetne čokolade s visokim postotkom kakaovca
- 200 grama maslaca
- 250 grama šećera
- 5 velikih jaja
- 1 velika žlica brašna

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i namastite maslacem kalup za torte promjera 22 cm te mu pokrijte dno papirom za pečenje.

Isjeckajte čokoladu i polako je otopite na pari zajedno s maslacem nježno miješajući da se smjesa sjedini. Dodajte zatim šećer u smjesu i sve dobro promiješajte i maknite s vatre te ostavite sa strane da se malo ohladi.

U smjesu zatim miksajući dodajite jedno po jedno jaje te na kraju žlicu brašna.

Smjesu istresite u pripremljen kalup i pecite približno 25 minuta na 190 stupnjeva.

Neka se torta ohladi u kalupu desetak minuta, a zatim je nježno izvadite i pustite da se potpuno ohladi. Torta će se spustiti kako se bude hladila, tako da vas to ne čudi.

Poslužite je s tučenim slatkim vrhnjem, sladoledom ili voćem.

Izvor: tportal.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: