Objavljeno: 28.09.2013 u 14:23 | Hrana i piće, Ideje i Savjeti | Komentara:

Iskokajte kokice u smeđoj papirnoj vrećici i uštedite novac i vrijeme

kokice-u-papirnoj-vreciciDanas su se mnoge kompanije upustile u proizvodnju i pakovanje kokica u papirne vrećice koje ubacite u mikrovalnu i gotove su za par minuta. Međutim, zrno vas u tom slučaju košta i do pet puta više. Ova varijanta je i jeftinija i ukusnija.

Sve što vam treba je obična (smeđa) papirna vrećica koju možete kupiti u većini marketa. U nju stavite šaku zrna, stavite u mirkovalnu na oko 3 minute, na vrhu presavijete vrećicu nekoliko puta i iskokajte.

Da vam kokice ne bi zagorile, mikrovalnu ugasite kada brzina kokanja padne 1 do 2 zrna po sekundi! Možete ih začiniti (pouljiti, posoliti) prije, a možete i nakon kokanja.

Iskoristite papirne vrećice od kupovnog hljeba
Na isti način vam može poslužiti i smeđa papirna vrećica u koju mnogi pekari pakuju hljeb i ostale pakarske proizvode.

Izvor: namirnice.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: