Objavljeno: 23.06.2017 u 18:43 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

FRANCUSKI TRIK ZA SAVRŠEN HRSKAVI POMFRIT BEZ KAPI ULJA!

Svi mi volimo pomfrit, ali isto tako znamo da je puno mastan i da ga ne trebamo jesti često. Naravno da sve treba jesti umjereno i fokusirati se više na voće i povrće.

pomfrit

Osim toga, ne koristite puno ulja kada nešto pripremate. Vrlo dobro vam može doći jedno od nazdravijih ulja- kokosovo ulje. Kokosovo ulje je veoma zdravo, ubija ćelije raka, jača nas, a nema kalorije. Zato je bolje da njega više koristite.

Ipak, ovdje ćemo vam dati ideju kako da napravite pomfrit bez kapi ulja, a opet će biti vrlo ukusan. Nekada treba hranu pripremati na drugi način.

Potrebni sastojci:

  • 5- 7 krompira
  • 2 jajeta
  • Malo soli i malo crvene paprike.

Priprema je vrlo jednostavna. Ogulite, isjeckajte krompir i stavite u tepsiju. Potom u drugoj posudi izmutite jaja. Potom dodajte malo soli i crvene paprike.

Krompir polijte smjesom i sve zajedno stavite u rernu. Pecite na 200 stepeni, 10-15 minuta. Vaš pomfrit bez ulja je gotov, uživajte.

Nadamo se da vam se ovaj recept svidio, ako želite podijelite ga i sa vašim prijateljima i porodicom. Ko god ga proba, sigurno će uživati.

Izvor: megagiga.info/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: