Objavljeno: 22.11.2016 u 12:02 | Lifestyle, Ljubav i Sex | Komentara:

DOGOVORENI LJUBAVNI TROKUTI: Sve više muškaraca želi da njihove supruge imaju se*s s drugim

Psiholozi još uvijek ne znaju zašto je ova pojava u porastu, no napominju da se već može govori o kompaktnoj zajednici.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

U posljednje vrijeme britanski psiholozi intenzivno proučavaju fenomen da radikalno raste broj muškaraca koji uživaju u tome da njihove supruge imaju seksualne odnose s drugim muškarcima.

Oni još ne znaju što bi mogao biti glavni uzrok ove pojave, no navode da bi to moglo biti sve – od skrivene muške biseksualnosti, pa sve do njihova ponosa što imaju seksualno oslobođene supruge. Internetskih stranica i foruma koji ovakvim parovima pomažu da u djelo provedu svoje namjere ima iz dana u dan sve više, a psiholozi kažu da je ovdje već riječ o vrlo kompaktnoj i jako dobro umreženoj fetišističkoj zajednici.

Ima foruma na kojima muškarci objavljuju fotografije svojih supruga i od drugih muškaraca traže da komentiraju njihov izgled. Ima i onih koji idu korak dalje i služe za traganje za potencijalnim partnerom. Ima i foruma na kojima takvi parovi razmjenjuju iskustva ovakvih čudnih trokuta. Većina muškaraca navodi kako je to iskustvo koje je radikalno poboljšalo njihov bračni seksualni život, a žene uglavnom pišu kako su izuzetno sretne zato što istodobno mogu biti intimne i sa suprugom i s ljubavnikom. Većina njih naglašava kako ih to čini osobito sretnima.

Dr. David Lay, psiholog i autor knjige o toj pojavi, kazao je kako je ovdje riječ o tome da ti muškarci žele biti prevareni, ali istodobno žele biti i glavni “kontrolori“ toga preljuba.

Izvor: vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: