Objavljeno: 06.05.2018 u 12:16 | Lifestyle, Moda, Zdravlje | Komentara:

Djevojke u regionu su poludjele za svilenim trepavicama, a nisu svjesne koliko su opasne! Ljekari imaju važnu poruku za sve njih

Dramatičan pogled, elegantan mig i spas od umrljanih obraza, ako vam suza slučajno krene, mogu vam donijeti vještačke trepavice. Možda ih baš zbog toga sve više djevojaka u Srbiji i cijelom regionu nadograđuje, odbijajući da se bakće s ljepkom i maskarama.

Foto: Instagram/jekalashes

Foto: Instagram/jekalashes

Ipak, ljekari imaju veoma važno obavještenje za sve djevojke koje pribjegavaju ovom triku za uljepšavanje.

Nakon nekoliko posjeta jednom salonu u kome se ove ekstenzije rade, jedna djevojka se ljekaru požalila zbog problema sa vidom. Njene oči su stalno oticale, suzile i nesnosno je svrbile. Ništa nisu vrijedile lažne trepavice – oči su joj bile dvije nabubrele, crvene loptice.

Foto: Wikipedia/ Ran Yuping et al

Foto: Wikipedia/ Ran Yuping et al

Doktor Kešini Parbu iz Oftamološkog instituta u Orlandu dao joj je dijagnozu od koje joj se okrenuo stomak: njene trepavice bile su zaražene demodeksom, vrstom grinje koja živi na folikulama dlaka, piše Mirror. Ovaj mali organizam uglavnom napada pse, ali dvije vrste koje žive na čovjeku poznate su kao “trepavične grinje”.

- One se zakopaju na folikuli dlake i hrane se njome. Infekcija nastaje kada se namnože. Do ovoga može doći ako saloni ne čiste svoje pincete i drugu opemu kako treba ili čak ako se šminka ne skine dovoljno dobro – rekao je ovaj ljekar.

Svojim pacijentkinjama on savjetuje da koriste medicinki odobrene preparate za skidanje šminke.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: