Objavljeno: 09.04.2018 u 21:33 | Lifestyle | Komentara:

“Djeco moja, doživjela sam 105! Ne znam odakle mi toliko zdravlja. U životu sam uglavnom jela…”

Advertisement

Ona smatra da život danas nije loš, ali joj se ni malo ne dopada kako se oblače mlade djevojke. Veli da žene moraju da se razlikuju od muškaraca.

nena

Iako ima 105 godina, staricu Džezide Alija iz kosovskog sela Stančić vrijeme i nove tehnologije nisu pregazile. Baka je preživjela četiri rata, ima 60 potomaka, petoro djece, unuke, praunuke i čukununuke, ne nosi naočare, ima odličnu memoriju i bez problema koristi svoj mobilni telefon.

Ona je ovih dana bila u gostima kod članova svoje porodice u Kumanovu, gradiću na sjeveroistoku Makedonije, gdje ju je posjetila ekipa skopske televizije 21 i lično se uvjerila u vitalnost ove žene.

I oni su se začudili kako osoba koja je iza sebe ostavila jedan cijeli vijek može da bude u tako dobroj formi. Ona im je na to odgovorila da ju je održao stalni rad, skromna i zdrava hrana.

“Ne znam odakle mi toliko zdravlja. Ja sam cijeli život uglavnom jela kukuruzni hljeb, paradajz, crni luk, kupus i drugo, a pila sam samo ovčije mlijeko”.

Ona smatra da život danas nije loš, ali joj se ni malo ne dopada kako se oblače mlade djevojke. Veli da žene moraju da se razlikuju od muškaraca.

“Sada oblače razne modele haljina. Meni se to uopšte ne dopada, ali šta da radim. Devojka treba da je djevojka, žena – žena, muškarac – muškarac. Treba da se razlikuju. Sada se ne zna da li je djevojka, nevjesta ili muškarac”, snatra Džezide.

Ona je u Kumanovu bila u posjeti sinu njenog strica, koji ima 80 godina, odakle je svima poručila da održavaju i neguju porodične veze.

“Prvo treba da se međusobno volite, da svako poštuje svoju krv i da što više doprinosi porodici”.

Izvor: doznajemo.com

loading...
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: