Objavljeno: 22.02.2018 u 8:25 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

DA, MOGUĆE JE: Odličan savjet za odmrzavanje mesa u samo 5 minuta

Zaboravili ste izvaditi iz zamrzivača meso koje planirate pripremiti za današnji ručak? Bez brige, nudimo vam odličan savjet za obavljanje ove naizgled nemoguće misije u tren oka.

zaledjeno-meso

Za ‘prirodno’ odmrzavanje mesa u hladnjaku trebat će vam osam sati, na sobnoj temperaturi upola manje, a s ovim fora trikom samo 5 minuta. Pritom treba znati da trik ne uključuje korištenje mikrovalne pećnice.

Odmrzavanje u mikrovalnoj pećnici vrlo je popularan, ali riskantan potez kada nemate vremena za dugotrajnu proceduru. Naime, teško je odrediti vrijeme unutar koje ćete odlediti šniclu ili neki drugi komad mesa, a pritom ga ne početi kuhati.

Umjesto toga zgrabite:

- 2 metalna lonca
- komad mesa
- prozirnu plastičnu foliju
- vodu iz pipe.

Postupak:

1. Postavite jedan lonac na dno s vrhom prema gore, u prozirnu vrećicu stavite šniclu koju želite odlediti, a s drugim loncem poklopite komad mesa.

2. U drugi lonac ulijte vruću vodu, pa pustite da se meso ovako odleđuje 5 minuta. Možda ćete morati produljiti vrijeme držanja mesa pod loncem ako je u pitanju deblji komad šnicle

3. Izvadite iz vrećice i pripremite meso na uobičajen način.

Zašto ovaj trik pali?

Metal, a osobito aluminij je odličan provoditelj topline. Komad mesa između dva metala, te u kombinaciji s masom vode koja pritišće površinu proteina brže će dosegnuti sobnu temperaturu.

Na ovaj način možete odmrznuti tanje šnicle od piletine, crvenog mesa ili ribe, kao i mljeveno meso koje je razvučeno na plitkoj podlozi.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: