Objavljeno: 06.08.2013 u 14:47 | Lifestyle, Moj Dom | Komentara:

Bračni par Mersed i Alma uz kuću sagradili mali raj

KUTAK IZGRAĐEN SA MALO PARA I DOSTA MAŠTE

FOTO: H. ČALIĆ

FOTO: H. ČALIĆ

Šadrvan na vodi, bosanska kućica i puno cvijeća

Piše: Dnevni Avaz

U malom gračaničkom naselju Lohinja Donja, u dvorište vrijednog mještanina Merseda Šestana, svrati svako ko prođe ovim putem. Kako i ne bi, kada je Mersed sa suprugom Almom za nekoliko godina, najviše zahvaljujući svojoj mašti i vrijednim rukama sagradio mali raj.

Minijaturni mostic preko Lohinjskog potoka

FOTO: H. ČALIĆ

Minijaturni most preko potoka kojim žubori bistra voda

Na lohinjskom potoku u svom dvorištu Šestani su napravili mali ribnjak, na sredini mali šadrvan za odmor. Svuda naokolo je zasađeno cvijeće, a ispred je mala bosanska kućica. I ulaz je urađen sa dosta mašte, a na malom potoku je minijaturni mostić.

FOTO: H. ČALIĆ

FOTO: H. ČALIĆ

I ulaz u mali raj je urađen sa dosta mašte

Sa tri mala vodoskoka, bistra voda žubori dan i noć. Ljudi dolaze i čude se, pa pitaju bračni par koliko su para uložili u mali raj, a oni kažu: Malo para, puno rada, a ideje su „krali“ po cijeloj Bosni i Hercegovini i složili ih u mjesto izmišljeno za odmor.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: