Objavljeno: 02.01.2018 u 13:09 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Ako volite ovo piće, velike su šanse da ste psihopat

Sudeći prema rezultatima istraživanja provedenog na Sveučilištu u Innsbrucku, ako volite piti džin-tonik, velike su šanse da ste psihopat.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Osim džin-tonika, psihopatske osobine pokazale su i osobe koje vole tamnu čokoladu te crnu kavu, odnosno općenito gorke okuse.

U istraživanju je sudjelovalo tisuću ljudi, zadatak im je bio kušati različite vrste hrane i pića te ocijeniti koliko im se sviđaju. Nakon toga su morali ispuniti upitnik o svojoj osobnosti, mjerila se njihova emocionalna stabilnost, sklonost sadizmu, agresiji…

Pokazalo se da osobe sklonije gorkim okusima poput okusa džin-tonika imaju veću sklonost psihopatiji, narcizmu i sadizmu. Znanstvenici još nisu uspjeli objasniti ovu povezanost, no neki tvrde da to ima veze s preuzimanjem rizika.

Naime, gorki okusi uglavnom se povezuju s otrovnom hranom, a “loš” okus bi nas trebao odvratiti od jedenja takvih namirnica, piše Unilad.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: