Objavljeno: 31.10.2017 u 12:21 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Ako se brišete toaletnim papirom nakon nužde, nakon ovoga ćete možda prestati

U većini domaćinstava toaletni papir je jedna od stvari na koje se uvijek pazi da ih ima, no stručnjaci upozoravaju da nije najzdravija opcija.

toalet-papir

Prema njima, klasični toaletni papir ne obriše anus u potpunosti, već ostavlja nečistoće koje mogu uzrokovati brojne infekcije, a može dovesti i do oštećenja okolnog tkiva i kože.

Puno zdraviju opciju koriste stanovnici Japana, Italije i Grčke koji nakon velike nužde peru anus u bideu.

Još jedno rješenje ponudio je i glumac Vil Smit (Will Smith) koji umjesto klasičnog toaletnog papira koristi vlažne maramice.

“Evo zašto biste trebali koristiti vlažne maramice. Pokušajte razmazati čokoladu po drvenom podu pa je onda obrisati suhim ručnikom. Neće biti uspješno jer će komadići čokolade ostati u pukotinama. Zato je važno nabaviti vlažne maramice”, rekao je on za Elle.

S njim se slaže i glumac Terens Hauard (Terrence Howard) koji tvrdi da ne vjeruje ženama koje koriste suhi toaletni papir.

“Ako se brišu suhim papirom, znači da se ne peru kako treba. To je jednostavno nečista navika. Kad dođem kod neke žene i primijetim da ima samo suhi papir, upozorit ću je na to”, kaže.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: