Objavljeno: 14.01.2017 u 19:48 | Lifestyle | Komentara:

Ako imate ovakve pete, ovo je 100% EFIKASNO I JEFTINO rješenje (RECEPT)

Ne morate da plaćate skupe tretmane u salonima da biste imali lijepe i glatke pete. Možete sami da sprovedete terapiju kod kuće uz minimalne troškove.

pete-foto

Usljed toplog vremena i dugog boravka u obući, dolazi do sušenja kože, a zatim i do njenog pucanja.

Da bi riješili taj problem, ljudi obično idu u skupe salone, što im pored novca oduzima i puno vremena.

Međutim, postoji jedan 100% pouzdan, prirodan i jeftin način za rješavanje ovog problema.

Sastojci:

  • 2 kašike sode bikarbone
  • 4-5l tople vode
  • Sredstvo za vlaženje (napr. vlažna krema za lice ili ruke)
  • Četka, plovućak ili meki sunđer
  • Etarsko ulje lavande (po želji)

Priprema:

Uzmite lavor s vodom i sipajte sodu bikarbonu u njega, ostavljajući da se u potpunosti rastvori. Postarajte se da voda ne bude ni vruća ni hladna. Možete dodati par kapi etarskog ulja lavande ili nekog drugog etarskog ulja.

Držite stopala u vodi 15 minuta a onda ostružite mrtve slojeve kože. Operite kožu vodom i namažite je sredstvom za vlaženje. Stavite čarape na noge kako bi se vlaga upila u kožu i nosite ih nekoliko sati.

Možete ponavljati ovaj tretman dvaput nedeljno, zavisno od toga do koje mjere vam je koža oštećena, a ljeti je dovoljno da ga sprovodite dvaput mjesečno. Ukoliko želite brže rezultate, potrebno je da napravite pastu od sode bikarbone i vode i da je primenjujete na koži pre struganja.

Uz ovaj fantastični recept više nikad nećete imati problema sa suvim i ispucalim petama.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: