Objavljeno: 16.02.2017 u 22:41 | IT / Tech | Komentara:

Ovo je top 5 telefona koji najviše ZRAČE! Provjerite je li VAŠ telefon na popisu?

Sigurno znate da mobiteli i slični uređaji zrače, a svi smo mi okruženi tim uređajima. Npr. oni koji imaju mikrovalnu trebaju znati da mikrovalna koristi štetno zračenje koje zagrijava hranu, ali i izaziva rak.

5-telefona

Ona nam nije neophodna, tako da nema potrebe da je kupujemo, a u mnogim državama je njena prodaja zabranjena .

Bez telefona ne možemo zamisliti da funkcionišemo, ali zato se trebamo informisati i barem malo zaštiti.

Kako bi se djelimično zaštitili nemojte spavati sa telefonom, ne držite ga u džepu od pantalona, kada pozivate nekog, dok zvoni, udaljite od uha jer tada je zračenje najjače.

Upotreba telefona i njihovo približavanje glavi, uzrok je tumora na mozgu. Zbog prečeste upotrebe tih uređaja, povećao se broj slučajeva sa ovim stanjem.

Ztao ih ugasite barem dok spavate i udaljite od sebe. Svjesni smo da i mala djeca sve više koriste mobitele.

Ograničite to, oni sada trebaju da se igraju napolju i isprljaju, a ne da prate društvene mreže ili da objavljuju slike.

U ovom videu je navedeno top 5 mobitela koji su najopasniji:

Podijelite ovo upozorenje i sa vašim prijateljima i porodicom.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: