Objavljeno: 07.08.2013 u 9:03 | Facebook, IT / Tech | Komentara:

Facebook (još jednom) uvodi promjene u News Feed

Foto: AllFacebook

Foto: AllFacebook

SLJEDEĆI put kad se ulogirate na Facebook mogli biste primijetiti još jednu promjenu.

Naime, iz najveće svjetske društvene mreže objavili su ovog utorka da polako u rad puštaju novi dodatak News Feedu koji određuje koje će vam se objave na njemu prve pokazivati. Pa ćemo tako odsad, umjesto da vidimo ono što je posljednje objavljeno, moći vidjeti kombinaciju novih i starijih objava, ali onih bitnijih – objava koje ste možda propustili vidjeti prošli put kad ste se ulogirali. Promjena će uskoro biti vidljiva i korisnicima koji Facebooku pristupaju putem mobitela.

“Glavni nam je cilj omogućiti korisnicima što je više moguće personalizirane ‘novine’”, izjavio je Lars Backstrom, zadužen upravo za segment News Feeda u Facebooku te dodao da će se na ovaj način “najbolje priče naći na vrhu stranice, gdje će vam biti najvidljivije”, piše Huffington Post.

Kako bi vaš News Feed učinio što osobnijim Facebook će se koristiti raznim “signalima”, kao što je primjerice razina vaše povezanosti s drugim korisnicima ili uzimanje u obzir svega onoga što ste prije “klikali”, komentirali i “lajkali”. Naime, unatoč Facebookovim algoritmima prosječni korisnik vidi samo 57 posto sadržaja na News Feedu, a ova nova opcija, nazvana Story Bumping, testirana je na određenom broju korisnika i rezultati su pokazali da, ako se u vrh “probijaju” i neke starije objave, prosječni korisnik može obuhvatiti i do 70 posto sadržaja.

Izvor: Index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: