Objavljeno: 14.08.2014 u 20:12 | Featured, Svijet | Komentara:

ŽIVOT JE ČUDO Bliznakinju spasio zagrljaj starije sestre u inkubatoru

Ljekari su bili potpuno sigurni da Brijel Džekson neće preživjeti, ali kada su je smjestili pored sestre Kajri, dogodilo se čudo koje joj je spasilo život.

blizanke

Obje bebe su rođene 12 nedjelja prije termina i bile su teške po kilogram. Kajri je u svom inkubatoru napredovala i bivala sve jača, dok je Brijel imala problema s disanjem i sa srcem.

Ljekari su saopštili njihovim roditeljima da jedna beba neće preživjeti. Skrhani bolom, Hajdi i Pol Džekson oprostili su se od djevojčice.

Međutim, medicinska sestra Gejl Kasparijan odlučila je da pruži Brijel još jednu, posljednju šansu. Ona je stavila slabašnu bebu u inkubator zajedno sa sestrom i zanijemila kada je vidjela da je Kajri prebacila ruku preko njenih ramena.

- Bilo je nevjerovatno. Istog trenutka Brijel se smirila i povratila boju – sjeća se Gejl.

U roku od nekoliko minuta, njeno disanje se vratilo u normalu, a postepeno su se stabilizovali i otkucaji srca. Roditelji su kroz nekoliko nedjelja odveli obje djevojčice kući, gdje su spavale u istom krevetu sve dok nisu napunile šest godina, piše Blic.

bliznakinje2- I dan-danas su najbolje prijateljice i ne razdvajaju se – kaže otac bliznakinja koje imaju 19 godina.

„Često se desi da ja pomislim na neku pjesmu, a Kajri u sljedećem trenutku počne da je pjeva“, kaže Brijel.

Prema riječima ljekara, Brijel se oporavila u sestrinom zagrljaju zahvaljujući lučenju oksitocina i endorfina, hormona zadovoljstva.

Izvor: www.24sata.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: