Objavljeno: 03.02.2017 u 16:02 | Featured, Lifestyle | Komentara:

TRAMP OBJAVIO TOTALNI RAT I ZALEDIO FARMACEUTSKI LOBI: “Odmah da pustite lijekove koje krijete a koji liječe rak i druge neozlječive bolesti, inače …

Predsednik Tramp je obećao milionima američkih građana da će staviti tačku na terminalne bolesti tako što će primorati kompanije farmaceutske industrije da inovativne lijekove učine dostupnim javnosti, u najkraćem mogućem roku.

Donald-Trump

Donald Tramp je rekao izvršnim direktorima nekih od najvećih američkih farmaceutskih kompanija da je došlo vrijeme da se puste “skriveni lijekovi“ koji će staviti tačku na mnoge terminalne bolesti, piše Webtribune.

Obraćajući se grupi američkih vodećih farmaceutskih direktora, on je rekao: “Oni smisle novi lijek za pacijeta koji je u terminalnoj fazi bolesti, a “FDA” kaže da ne može da odobri lijek, jer ne zna da li će lijek djelovati.”

“Pacijenet će umrijeti za četiri nedelje, a oni kažu da ne žele da naštete pacijentu, ali pacijent neće živjeti duže od četiri nedelje.“

On je obećao da će ubrzati proces odobravanja kako bi ozbiljno bolesni Amerikanci mogli da dobiju tretman kakav im je hitno potreban.

“Zato ćemo promeniti mnogo pravila“, izjavio je on.

Trampov nastup izgledao je kao da je započeo rat sa farmaceutskim kompanijama u zemlji, jer ih je napao za visoke cijene propisanih lekova, zarekavši se da će sniziti “astronomske cijene“, istovremeno kritikujući kontrole stranih cijena, zbog lošeg dogovora sa Amerikom.

Republikanac je još dodao: “Kontrole stranih cena smanjuju sredstva američkih farmaceutskih kompanija za finansiranje lijekova i R&D inovacije, mislim da vi vrlo dobro znate da je to veoma nepravedno prema ovoj zemlji.“

“Naša trgovinska politika će staviti akcenat na to da strane zemlje plaćaju svoj deo za lijek američke proizvodnje, kako bi naše farmaceutske kompanije imale veća finansijska sredstva za ubrzanje razvoja novih lijekova, i ja mislim da je to veoma važno.“

On je takođe zahtevao da velike farmaceutske kompanije vrate svoju proizvodnju u SAD– što je povezano sa njegovim pogledima na budućnost- “Amerika na prvom mestu“.

Njegova želja da se velike farmaceutske kompanije vrate na američko tlo, proizilazi i iz potrebe, da se osigura plaćanje njihog dela poreza Americi, i da time obezbedi nova radna mjesta za američke radnike.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: