Objavljeno: 24.06.2013 u 18:14 | Featured, Zdravlje | Komentara:

Sigurno niste znali da znojenje može biti ovako korisno

znojenje-zdravoVelike vrućine koje su stigle ne spadaju baš u dobre strane ljeta, no godišnje doba u koje smo upravo zagazili ima itekako svoje prednosti, a mi vam prenosimo njih pet.

Znojenje
Iako je neugodno, istina je da znojenje može biti dobro za vas. Znoj vam može pomoći da pobijedite infekcije jer čisti kožu od bakterija i gljivica. Znojenje ujedno poboljšava cirkulaciju i otvara pore, što je korisno kod akni.

Vrijeme odmora
Odmori smanjuju stres i poboljšavaju raspoloženje. Za mnoge ljude godišnji daje i novu perspektivu i motivaciju da se posvete svojim ciljevima.

Srce vam je zdravije
Istraživanje koje je provedeno 2012. pokazalo je kako je opasnost od srčanog udara i bolesti srca veća zimi nego ljeti. Točnije da su čak 26 do 36 posto veće šanse za srčani udar, zatajenje srca i druge bolesti srca zimi.

Super zdravo voće
Baš koliko su ukusne jagode, borovnice, maline, trešnje i lubenice su i zdrave. Pune su antioksidanta i vitamina, a imaju vrlo malo kalorija. Trešnje ubrzavaju oporavak nakon vježbe i smanjuju bol, borovnice smanjuju kolesterol i rizik od dijabetesa, maline i kupine su odličan izvor vlakana…

Plivanje
Tijekom plivanja koristite sve mišiće i pojačavate snagu. Osobe koje pate od bolnih zglobova ili artritisa mogu vježbati u vodi bez pogoršanja simptoma. Nije na odmak spomenuti i kako plivanje smanjuje depresiju i poboljšava raspoloženje, piše huffingtonpost.com.

Izvor: Magazin.net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: