Objavljeno: 04.12.2014 u 18:56 | Featured, Lifestyle | Komentara:

Običnom aluminijskom folijom zagrijte stan kao da imate još jedan radijator

Ako želite da vam u ovim hladnim danima u stanu bude toplije, a da za to ne platite dodatno, donosimo dva odlična savjeta – jeftina i praktična. Oni koji su isprobali ovu metodu tvrde kako ovo povećava toplinu kao da su uključili još jedan radijator u prostoriji.

aluminijumska-folija-zagrijavanje

Savjet 1

Zalijepite na zid iza radijatora bilo koji reflektirajući materijal, recimo aluminijsku foliju za kućanstvo ili foliju za zaštitu vjetrobranskog stakla automobila od sunca. Radijator će prestati grijati zid, toplina će prestati odlaziti van kroz vanjske zidove i reflektirati će se izravno u sobu, prostoriju!

Savjet 2

Zalijepite komad aluminijske folije na komad kartona, tako da sjajna strana folije bude izvana, pa stavite karton između zida i radijatora.
Naravno, strana s folijom treba biti okrenuta prema radijatoru. Ovako će se toplina ‘odbijati’ o površinu folije i vraćati se u vaš dom, umjesto da je ‘upiju’ zidovi, piše portal kucnisavjetnik.com.

Izvor: kucnisavjetnik.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: