Objavljeno: 09.12.2013 u 13:24 | BiH, Featured | Komentara:

Najbogatiji Bosanac i Hercegovac svih vremena: Težak 24 milijarde eura!

ivan-zilic

Foto: Face TV

Priča o Ivanu Žiliću počinje 1948. godine njegovim rođenjem u Vareš Majdanu. Ovaj neobično inteligentni, sposoban Hrvat, Bosanac u svojoj je karijeri zaradio 24 milijarde eura.

Priču o milijarderu donosi Face TV.

Novac koji zarađuje spreman je uložiti u Bosnu i Hercegovinu.

Na pitanje zašto se ranije za njega nije znalo u medijima Ivan odgovara:

“Njemački mediji su to objavili 2008. godine, ali reporteri koji su to objavili dobili su otkaz. Vršen je pritisak na medije od strane auto industrije.”

Godišnja primanja ima oko 2 milijarde eura, a državi Luksemburg je dužan da plati porez u iznosu od 1 milijardu eura. Ipak, Luksemburg ostavlja mogućnost da investira svoj novac. U onom iznosu koji investira, Luksemburg mu odbija od poreza.

S toga je odlučio novac da investira. Odlučio se investirati u velike projekte iza kojih stoji država jer ne želi komplikacije. Kako kaže, želi ulagati u projekte koji iznose minimalno 100 miliona eura.

Jedan od primjera gdje je spreman uložiti jeste ulaganje u autoput koridor 5C.

Sve je počelo od kada se zaposlio u njemačkoj tvornici Forda. Svoje bogatstvo je gradio čitav život. Dobio je zadatak od Forda da pokupi znanje od naučnika i primijeni ga. Za to vrijeme je napravio 21 patent, ali Ford iste nije priznavao njegove patente ali ih je koristio.

Žilić ih je tužio ali advokati koje je zadužio da ga zastupaju mijenjali su strane. Tako da tada nije dobio ni centa. Onda Ivan mijenja taktiku i procijeniteljskoj kući daje da mu procijeni štetu. Tu je sve krenulo.

Više o ovome čovjeku pogledajte u video prilogu.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: