Objavljeno: 25.05.2013 u 15:03 | Featured, Zdravlje | Komentara:

KANAĐANI U ŠOKU: Naučnici objavili jeftin lijek protiv raka, ali niko nije zainteresovan!?

Ovaj lijek ne iziskuje patent, tako da ga bilo ko može da primijeni jeftino i brzo, za razliku od neefektivnih skupih lijekova koje proizvode vodeće farmaceutske kompanije!

lijek-protiv-raka

Kanadski naučnici su pronašli jednostavan lijek za potpuno izlječenje raka, ali velike farmaceutske kompanije uopće nisu zainteresirane za njegovu proizvodnju. Istraživači sa Sveučilišta Alberte u Edmontonu, su uspjeli prošlog tijedna u potpunosti izliječiti rak svojim preparatom, ali mediji i televizija jedva da su objavili nešto o ovoj jednostavnoj tehnici izlječenja raka koja koristi obične jeftine lijekove.

Metoda uključuje primjenu dikloroacetata (DCA), koji se trenutno koristi u liječenju metaboličkih poremećaja , tako da uopće ne stvara negativne nus pojave ili neželjene dugoročne efekate.

Ovaj lijek ne iziskuje patent, tako da ga bilo ko može primijeniti jeftino i brzo, za razliku od neefektivnih skupih lijekova koje proizvode vodeće farmaceutske kompanije!

Kanadski su znanstvenici testirali DCA na ljudskim stanicama i s njim bezopasno ubili rak; pluća, mozga i grudi, dok su zdrave stanice ostale netaknute i žive.

Ovaj lijek su testirali i na štakorima koji su imali ozbiljne tumore u završnim stadijima, njihove su se bolesne kancerogene stanice trenutačno skupile kada su im u vodu za piće stavljali DCA.

Lijek sastavljen od DCA je široko dostupan, i tehnika za izlječenje raka je iznimno jednostavna, ali zbog čega se velike kompanije ne u uključuju u proizvodnju lijeka i njegovu distribuciju, zbog čega mediji nisu zainteresirane za ovo otkriće?

Ljudske stanice imaju prirodne mehanizme za borbu protiv raka to su organele – mitohondriji, no oni trebaju okidač da bi postale efektne.

U Wikipediji stoji: Mitohondrij je stanična organela eukariotskih stanica koja služi kao izvor stanične energije. Mitohondriji su mjesto aktivnosti ciklusa limunske kiseline (Krebsovog ciklusa) kao i mjesto stvaranja adenozin trifosfata elektronskim transportom i oksidativnom fosforilacijom. Cilindrične su strukture, promjera između 0,3 i 1 µm i dugi od 5 do 10 µm.Sastoji se od dvije membrane, od kojih je vanjska relativno napeta, unutrašnja membrana je naborana kako bi joj se povećala površina i tako povećala mogućnost stvaranja ATP-a.Vjeruje se da su nastali endosimbiozom od aerobne bakterije i zato sadržavaju 70 S ribosome i cirkularnu DNA kao i prokarioti. Kraj citata.

Znanstvenici su do sada smatrali da stanični mitohondriji postanu oštećeni i neaktivni za vrijeme napada raka. Fokusirali su se na glikolizu, koja je slabo efektna u borbi protiv raka i uglavnom bacanje resursa i trošenje vremena.

Proizvođači lijekova su se fokusirali na glikolizu kao tretman u borbi protiv raka!

S druge strane tretman DCA-om ne uključuje metode glikolize već se u potpunosti fokusira na mitohondrije; oni aktiviraju mitohondrije koji se nakon aktivacije uspješno i brzo bore protiv raka.

Ovaj efekt dozvoljava raktivaciju procesa koji se naziva apoptoza. Mitohondriji u sebi imaju program za samouništenje koji se aktivira kada se radi o stanicama raka!

Bez apoptoze, tumori brzo i neobuzdano rastu jer se njihove stanice odbijaju „ugasiti.“ Funkcionalni i aktivirani mitohondriji, zahvaljujući DCA, pokreću ovaj proces i jednostavno gase stanice raka!

Kada se isključi proces glikolize, tijelo proizvodi manje ,liječne kiseline, tako da se oštećeno tkivo oko stanica raka ne raspada i na takva način ne stvara pogodan teren za tast novih tumora.

Farmaceutske kompanije ne investiraju novac u istraživanja DCA metode jer se takva ne može patentirati, a bez patenta FARMACEUTKA INDUSTRIJA NE MOŽE ZARAĐIVATI NOVAC.

Oni trenutačno zarađuju ogromne svote novca na njihovim patentiranim „lijekovima“ za AIDS.

S obzirom da farmaceutske kompanije neće razvijati DCA do konačne primjene na ljudima, bilo bi potrebno da neovisne laboratorije započnu klinička ispitivanja DCA da bi potvrdile istraživanja kanadskih znanstvenika i da bi se na koncu lijek mogao primjenjivati na ljudima. Sav se taj posao može napraviti u kolaboraciji s kanadskim sveučilištem koje je prvo započelo istraživanja, i svakako će rado asistirati istraživanja i razvijanje krajnjeg lijeka za potpuno liječenje raka!

Nadamo se da će objavljivanje ovog teksta doprinijeti podizanju svjesnosti o učincima dikloroacetata – DCA i njegovoj uspješnosti u izlječenju raka, i iskreno se nadamo da će možda tako inspirirati neke neovisne kompanije za istraživanje i proizvodnju ovog lijeka koji ZAISTA SPAŠAVA ŽIVOTE, jer velike farmaceutske kompanije to uopšte neće učiniti.

Izvor: depo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: