Objavljeno: 22.05.2017 u 14:01 | Featured, Hrana i piće | Komentara:

HLJEB ZA 15 MINUTA: Od ovog momenta kupovni hljeb postaje prošlost

Ništa bolje od finog i ukusnog domaćeg hljeba, nijedan kupovni to ne može zamijeniti. Donosimo vam recept za domaći hljeb.

hljeb-foto

Sastojci

  • 250 gr integralnog brašna
  • 250 gr beijlog brašna
  • 1 prašak za pecivo (10 gr)
  • 1 kašika meda
  • 2 kašičice soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 300 ml mlake vode

Priprema

Zagrijte rernu na 250 stepeni.

Pomiješajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Varjačom dobro promiješajte da se sjedini. Podijelite na 2 dijela.

Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite tijesto i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta. Dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.

Prijatno!

Izvor: kulinarski-specijaliteti.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: