Objavljeno: 13.08.2017 u 20:15 | Featured | Komentara:

Ako vidite da neko ima crnu tačku na dlanu to je veoma opasno i bježite od te osobe!

Nažalost, nasilje je vrlo zastupljeno, a najčešće su žrtve nasilja žene i djeca. Znate li šta znači ako neko nacrtanu tačku na dlanu?
crna-tacka

Objasnit ćemo vam. Pokrenuta je kampanja pod nazivom” Crna tačka” kako bi se lakše prepoznale žrtve nasilja u porodici. Tako što će vam diskretno dati do znanja da im je potrebna pomoć. Često te žrtve ne mogu zbog prisustva svog zlostavljača jasno reći šta se dešava i naglas tražiti pomoć kako im on ne bi naudio.

Stoga, ako ovo primjetite, pozovite policiju. Ova kampanja je dostigla oko 6 hiljada pratilaca, a pomogla je mnogim ženama. Ako ste žrtva nasilja, potražite pomoć, nemojte sebi dozvoliti davas neko maltretira i psihički uništava.

Obratite se ljudima koji vam mogu pomoći.

Djevojke, žene, ne ostajte u nezdravim vezama, ne birajte nasilne muškarce i one koji su bolesno ljubomorni. Ti su u stanju svašta uraditi vama, ali i vašim voljenima.Maknite se od takvih i ne padajte na priču koju vam pričaju kada vas pretuku, da će se promijeniti i sl. To kratko potraje i onda opet kreće nasilje. Još vas mogu i ubiti.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: