Objavljeno: 25.07.2013 u 14:00 | Auto & Moto | Komentara:

VIDEO: Škoda Octavia RS nije više svakodnevni porodični auto

Prva varijanta je 2.0L TSI benzinski motor koji je preuzet od modela Golf VII GTI koji razvija 220ks, dok je druga varijanta 2.0L TDI motor koji je pozajmljen sa golf VII GTD modela i koji razvija 184ks.

Opremljena šestostepenom manuelnom transmisijom, Octavia RS koju pokreće TSI motor ubrzava od 0 do 100km/h za 6.8 sekundi prije nego što dostigne maksimalnu brzinu od 248km/h.

TDI varijanta treba 8.1 sekundi da dostigne 100km/h i može da dostigne maksimalnu brzinu od 232km/h. Škoda nudi opcionu šestostepenu DSG transmisiju, ali iz ove kompanije nisu objelodanili informacije o performansama ove konfiguracije.

Kao standardnu opremu, 2013 Škoda Octavia RS linija nudi sportsko oslanjanje i 12mm spuštenu karoseriju u odnosu na standardni model. Takođe kao dio standardne opreme se isporučuje elektronsko blokiranje diferencijala koje je ugrađeno u elektronsku kontrolu stabilnosti za bolju vučnu silu i manje podupravljanje tokom skretanja pri veliki brzinama.

Vozila mogu da budu opremljena jednim od četiri dizajna točkova dimenzija 17 do 19“ dok se ispod točkova kriju crvene čeljusti kočnica. Ovaj model izgleda nešto agresivnije u odnosu na standardne modele zahvaljujući revidiranoj prednjoj rešetki, prednjim/zadnjim branicima, usisnicima vazduha hromiranim trapezoidnim izduvnim cijevima, crnim difuzorom i zadnjim spojlerom.

Enterijer vozila je presvučen kožom pa su na raspolaganju sportski upravljač, kožna sportska sedišta, novi instrument panel, pločice na pragovima od nehrđajućeg čelika i pedale kao i RS oznake.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: