Objavljeno: 05.03.2018 u 13:42 | Auto & Moto, Video, Zabava | Komentara:

Ne boji se snijega i hladnoće: Pogledajte legendarnu reklamu za Stojadin

Ako je ikoji industrijski proizvod obilježio poslijeratnu Jugoslaviju onda su to Zastavini automobili, a među njima posebno mjesto ima upravo Zastava 101 poznatija kao Stojadin.

reklama-stojadin

Zastava 101 je nastala na bazi Fiata 128 uz jednu bitnu razliku, domaći inženjeri u Zastavi su jugoslavenskoj izvedbi izmijenili stražnji kraj ugradnjom petih vrata i tako je učinili originalnom, ali i još praktičnijom.

Stojadin se proizvodio od 15. listopada 1971. do 20. studenog 2008. godine prošavši kao jedan od najdugovječnijih modela put od inovativnog obiteljskog kompakta sve do titule drugog najjeftinijeg automobila na svijetu. Milijunti primjerak proizveden je 1991. godine, a ukupna naklada je bila oko 1,27 milijuna primjeraka. Podsjetimo, netom prije gašenja proizvodnje Stojadin je obnovljen komponentama sa “srpskog Punta”, a nudio se po cijeni od oko 4250 eura.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: